'...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ


ΤΕΣΤ







Κάντε τα τεστ και θα καταλάβετε αν είστε φυσιολογικοί, αν χρειάζεστε θεραπεία ή... ακόμα χειρότερα κατευθείαν ... "μέσα"....


TEST 1
Είναι η ιστορία μίας νέας κοπέλας. Στην κηδεία της μητέρας της, βλέπει έναν νεαρό που δεν γνώριζε. Ήταν γοητευτικότατος, ο άντρας των ονείρων της. Τον ερωτεύτηκε τρελά. Μερικές μέρες αργότερα η... νεαρή κοπέλα σκότωσε την ίδια της την αδελφή.. Ερώτηση:
Πιο κίνητρο είχε να σκοτώσει την αδελφή της ?
ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑ.
Απάντηση : Ήλπιζε, ο νεαρός να ξανά εμφανιστεί στην κηδεία.
Info: Εάν απαντήσατε σωστά στην ερώτηση, τότε σκέφτεστε σαν ψυχοπαθή.
Το τεστ αυτό χρησιμοποιεί ένας διάσημος αμερικανός ψυχολόγος για να εξακριβώσει εάν ένας άνθρωπος έχει δολοφονική νοοτροπία.
Αρκετοί εγκληματίες που έκαναν το τεστ απάντησαν σωστά στην ερώτηση.
Εάν δεν βρήκατε την σωστή απάντηση.good for you!
Εάν οι φίλοι σας την βρήκαν. κρατήστε τις αποστάσεις σας!







TEST 2
Πάρτε το πολύ 10 δευτερόλεπτα για να το κάνετε, διαφορετικά δεν θα πετύχει.
Δείτε μετά την απάντηση πιο κάτω
Μετρήστε πόσα 'F' έχει στο παρακάτω κείμενο :
+++++++++++++++++++++++++++
FINISHED FILES ARE THE RE-
SULT OF YEARS OF SCIENTIF-
IC STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS
+++++++++++++++++++++++++++
Μην πάτε παρακάτω εάν δεν έχετε τελειώσει το μέτρημα
ΟΚ?
Απάντηση : Πόσα? Τρία?
Λάθος, έξι υπάρχουν - Χωρίς πλάκα!
Δείτε πιο πάνω και μετρήστε τα!
Η απάντηση είναι πιο κάτω...
Το μυαλό δεν μπορεί να επεξεργαστεί το 'OF'.
Φοβερό ε;
Όποιος μέτρησε έξι με την μία είναι ιδιοφυία, τέσσερα η πέντε είναι σπάνιο, τρία είναι φυσιολογικός.. Λιγότερο από τρία αλλάζουμε γυαλιά!





TEST 3
Το παρακάτω τεστ είναι εντυπωσιακό. Παρακαλώ δώστε του σημασία, δεν θέλει χρόνο.
Αναρωτηθήκατε πότε εάν το μυαλό σας είναι φυσιολογικό η εάν είναι διαφορετικό;
Λοιπόν κάντε σοβαρά την άσκηση συλλογισμού και βρείτε την απάντηση.
Ακολουθήστε τις οδηγίες και απαντήστε στις ερωτήσεις μία, μία, όσο πιο γρήγορα μπορείτε
και χωρίς να πάτε στην επόμενη εάν δεν έχετε απαντήσει πρώτα στην προηγούμενη.
Δεν είναι απαραίτητο να γράφετε τις απαντήσεις σας.
Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, είναι σίγουρο.
Πόσο κάνουν;
15+6
3+56
89+2
12+53
75+26
25+52
63+32
ε ναι , είναι πιο δύσκολοι οι υπολογισμοί αλλά είναι πραγματική άσκηση!
Κουράγιο λοιπόν
123+5
ΓΡΗΓΟΡΑ!!! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ!
Κατεβείτε πιο κάτω.
Σκεφτήκατε ένα «σφυρί κόκκινο» έτσι δεν είναι?
Εάν όχι ανήκετε στο 2% του πληθυσμού που το μυαλό είναι αρκετά
διαφορετικό και σκέφτεται κάτι άλλο.
98% του πληθυσμού απαντούν 'σφυρί κόκκινο' σε αυτή την άσκηση, φοβερό ε?





TEST 4
Test του δεξιού ποδιού
Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε.. Θα προσπαθείτε συνέχεια να το πετύχετε
αλλά δεν θα τα καταφέρετε.
1.-Λοιπόν όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί πόδι από το πάτωμα
Και κάντε κύκλους δεξιούς όπως τους δείχτες ενός ρολογιού.
2.-Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών ενός ρολογιού),
γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.
Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση.
3.-Πάθατε πλάκα ε; Δεν μπορείτε να το κουμαντάρετε!






TEST 5
Test του γουρουνιού
Έχει πλάκα!
Πάρε ένα λευκό χαρτί και ζωγράφισε ένα γουρούνι.
Μην κατεβαίνεις πιο κάτω πριν το ζωγραφίσεις!
Μην κλέβεις!
Ζωγράφισε!
Εντάξει; Τέλειωσες;
Το γουρούνι χρησιμοποιείτε για τεστ προσωπικότητας
Εάν το έχεις ζωγραφίσει:
* Στο πάνω μέρος της σελίδας: είσαι θετικός και αισιόδοξος.
* Προς το κέντρο: είσαι ρεαλιστής.
* Προς το κάτω μέρος της σελίδας: είσαι απαισιόδοξος και λίγο αρνητικός.
* Εάν κοιτάζει προς τα 'αριστερά : πιστεύεις στην παράδοση, είσαι φιλικός και θυμάσαι εύκολα ημερομηνίες:
Εορτές, επετείους,...
* Εάν κοιτάζει προς τα δεξιά: είσαι καινοτόμος, δραστήριος αλλά δεν έχεις την αίσθηση τις οικογένειας
και δεν δίνεις σημασία στις ημερομηνίες.
* Εάν κοιτάζει προς εσένα: είσαι ευθύς, χαίρεσαι να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου και
δεν έχεις πρόβλημα να αντιμετωπίσεις καταστάσεις.
* Εάν έχεις προσθέσει λεπτομέρειες : είσαι αναλυτικός, υπομονετικός και δύσπιστος.
* Εάν δεν έχει πολλές λεπτομέρειες: είσαι συναισθηματικός , αφελής, δεν είσαι μεθοδικός και
παίρνεις ρίσκα.
* Εάν ζωγράφισες λιγότερα από 4 πόδια: είσαι διστακτικός η, ζεις μία περίοδο
μεγάλων αλλαγών στην ζωή σου.
* Εάν ζωγράφισες 4 πόδια: είσαι σίγουρος, επίμονος και στέκεσαι στις ιδέες σου.
* Εάν ζωγράφισες περισσότερα από 4 πόδια: είσαι ηλίθιος.
*Το μέγεθος των αυτιών δείχνει την ικανότητα να ακούς τους άλλους:
Όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο.
*Το μάκρος της ουράς: δείχνει την ποιότητα των σεξουαλικών σχέσεων.
Γι 'άλλη μια φορά όσο είναι πιο μακριά τόσο το καλύτερο !!!!!!
OK , Ποιος ξέχασε να ζωγραφίσει την ουρά?????.
Όχι, όχι δεν μπορείτε να ξανά κάνετε το τεστ...



Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΦΑΓΗΤΑ


Σκορδόψωμο με Gorgonzola


ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπαγκέτα ψωμί
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί Gorgonzola
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • Αποξηραμένο βασιλικό η ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά σκόρδο, το βούτυρο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και (βασιλικό η ρίγανη προαιρετικά)και gorgonzola ,αφαιρούμε την ψίχα από το ψωμί. Γεμίζουμε με το μείγμα .Ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα επάνω στην φραντζόλα και κόβουμε σε φέτες ,αφήνοντας το σχήμα της φραντζόλας,καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για 10 έως 20 λεπτά 
Από   Thibeault 



ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά για 4 άτομα:
5 μέτριες πατάτες
3 αυγά
10 λωρίδες μπέικον
10 πολύχρωμα τοματίνια
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. σχοινόπρασο
μαγιονέζα


-Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες,τις σουρώνουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
-Βράζουμε τα αυγά,τα κόβουμε και τα βάζουμε μαζί με τις πατάτες.
-Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα.
-Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα τοματίνια,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ,αλάτι και πιπέρι.
-Τέλος στο μπολ,προσθέτουμε μαγιονέζα.







Αρωματικές πατάτες φούρνου


Υλικά για ένα μεσαίο ταψί:
7 μέτριες πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 φύλλα δάφνη
θυμάρι
ρίγανη
χοντρό αλάτι
πιπέρι


-Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες,επειδή θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε στο ταψί.
-Στο ταψί με τις πατάτες προσθέτουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε στους 180'C.







Gratin Dauphinois





Εύκολες πατάτες ογκρατέν με τραγανή κρούστα

Εύκολες πατάτες ογκρατέν με τραγανή κρούστα
Το «γκρατινάρισμα» ή Γαλλικά «au gratin» είναι μια τεχνική ψησίματος, όπου η επιφάνεια του φαγητού είναι καλοψημένη και τραγανή, είτε σκέτη είτε με ένα μείγμα τριμμένης φρυγανιάς και τυριού. Το πιο διάσημο ογκρατέν, αυτό με τις πατάτες, λέγεται «gratin dauphinois» κι έχει πάρει το όνομά του από την περιοχή Dauphine στην νοτιο-ανατολική Γαλλία. Αρωματίζουμε το ταψί με λίγο σκόρδο, απλώνουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνοντας σε κάθε στρώση, περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και ψήνουμε. Απλά πράγματα.

 Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες (περίπου 4-5 μεγάλες)
  • 200γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ κασέρι τριμμένο
  • 500ml κρέμα γάλακτος με λιγότερα λιπαρά ("για ζυμαρικά")
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 σακουλάκι πατατάκια ή 2 φρυγανιές τριμμένες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά (τόσο όσο να τσιμπιούνται εύκολα με το πιρούνι αλλά να μην διαλύονται).
Βγάζουμε τις πατάτες από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορούμε να τις δουλέψουμε. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ, διαστάσεων 25Χ25 εκατοστά. Παίρνουμε τη σκελίδα σκόρδο και τρίβουμε το ταψί παντού να πάρει τη μυρωδιά. Πετάμε το υπόλοιπο σκόρδο.
Απλώνουμε μια στρώση πατάτες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε λίγα μικρά κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί. Πασπαλίζουμε με το ⅓ των τυριών. Επαναλαμβάνουμε: μια στρώση πατάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λίγο βούυρο, τριμμένο τυρί - μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες.
Ρίχνουμε όλη την κρέμα γάλακτος πάνω στις πατάτες. Τρίβουμε ένα σακουλάκι πατατάκια Lays (το πράσινο σακουλάκι) με τις χούφτες μας πάνω στις πατάτες. Πασπαλίζουμε με όσο τυρί περίσσεψε. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το ογκρατέν σκεπασμένο για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180C και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα,σε αντιστασεις  να ροδίσει καλά η επιφάνεια.





KFC




KFC BBQ Baked Beans
2 15−ounce cans small white beans (with liquid)
2 tablespoons water
1 tablespoon cornstarch
1/2 cup ketchup
1/2 cup dark brown sugar
2 tablespoons white vinegar
4 teaspoons minced fresh onion
2 pieces cooked bacon, crumbled
1/2 teaspoon dry mustard
1/4 teaspoon salt
dash pepper
dash garlic powder


Preheat oven to 350 degrees. Pour entire contents of two 15−ounce cans of beans
into a covered casserole dish. Combine the water with the cornstarch in a small bowl
until cornstarch dissolves. Stir mixture into the beans. Stir the remaining ingredients
into the beans and cover the dish.
Bake for 90 minutes or until sauce thickens. Stir every 30 minutes. Let beans sit for
5 to 10 minutes after removing them from the oven before serving. 
Serves 4 to 6.


KFC Extra Crispy


1 whole frying chicken, cut up
6−8 cups shortening
Coating:
1 egg, beaten
1 cup milk
2 cups all−purpose flour
2 1/2 teaspoons salt
3/4 teaspoon pepper
3/4 teaspoon MSG
1/8 teaspoon Garlic Powder
1/8 teaspoon Baking Powder

Trim any excess skin and fat from the chicken pieces. Preheat the shortening in
a deep−fryer to 350 degrees. Combine the beaten egg and milk in a medium bowl.
In another medium bowl, combine the remaining coating ingredients (flour, salt,
pepper and MSG). When the chicken has marinated, transfer each piece to paper
towels so that excess liquid can drain off. Working with one piece at a time, first
dip in egg and milk then coat the chicken with the dry flour mixture, then the egg
and milk mixture again, and then back into the flour. Be sure that each piece is
coated very generously. Stack the chicken on a plate or cookie sheet until each piece
has been coated. Drop the chicken, one piece at a time into the hot shortening. Fry
half of the chicken at a time (4 pieces) for 12−15 minutes, or until it is golden brown.
You should be sure to stir the chicken around halfway through the cooking time so
that each piece cooks evenly. Remove the chicken to a rack or towels to drain for
about 5 minutes before eating.


KFC Pork BBQ Sauce


2 1/2 cups Water
1/4 cup Vinegar
1 tablespoon Sugar
3 teaspoons Pepper
2 tablespoons Butter
3 teaspoons Salt
1/4 cup Chopped onion
1 Clove garlic, minced
1 teaspoon Red pepper
2 teaspoons Chili powder
1 teaspoon hot pepper sauce
1 teaspoon Dry mustard powder
3 tablespoons Worcestershire sauce

Combine all ingredients in a saucepan. Bring to a boil, stirring constantly. Reduce
heat and simmer for 5 minutes. Cool overnight, warm before using. Start basting
meat with this at the beginning of the cooking process. Baste and turn until pork
registers 170 degrees on a meat thermometer (takes about 20 minutes for country ribs.)
KFC Pork BBQ Sauce 5

KFC Extra Crispy Strips

Marinade:
4 cups water
1 tablespoon salt
1/2 teaspoon MSG
Coating:
1 egg, beaten
1 cup milk
2 cups all−purpose flour
2 1/2 teaspoons salt
3/4 teaspoon pepper
3/4 teaspoon MSG
1/8 teaspoon Garlic Powder
1/8 teaspoon Baking Powder

Cut 6 chicken Breasts into strips. . Preheat the shortening in a deep−fryer to
350 degrees. Beat 1 egg and 1 cup of milk. Dip the chicken into the egg mixture.
Dip the the chicken into the coating. Fry in fryer a few at a time till they are
golden brown and float. Remove the chicken to a rack and allow to drain for 5 minutes.






Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 600 ΤΣΙΓΑΡΑ?


ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ 

ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 600 ΤΣΙΓΑΡΑ?








Μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε;
Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος.
Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.
Ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων. Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προοξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;
2+1 λύσειςΗ πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια αποκρύντε τη! Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.
Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.
Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος.
Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση.
Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Πηγή: pathfinder.gr




------------------------------------------------------------------------------------------------
 

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ... 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ



Το μπάρμπεκιου είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους ψησίματος, αλλά πολλές φορές δεν γίνεται σωστά. Παρακάτω, θα αναφέρουμε μερικές συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα:

Πριν ψήσουμε, η σχάρα πρέπει να είναι πάντα καθαρή - ή μάλλον πεντακάθαρη - για να αποφύγουμε μαυρίλες πάνω στα τρόφιμα ή εξάρσεις στις φλόγες από συσσωρευμένα λίπη.
Ξύνουμε τη σχάρα ζεστή με μια βούρτσα και την καθαρίζουμε με ένα πανάκι....
 Αφήνουμε τη σχάρα πριν ψήσουμε να κάψει καλά. Δε βιαζόμαστε σε αυτό το σημείο, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι το τρόφιμο να μην κάνει την κρούστα, που επιθυμούμε στο ψήσιμο στη σχάρα, και να έχει μια άχαρη όψη.
Εάν έχουμε μαρινάρει τα κρέατα με υγρή μαρινάδα, τα στραγγίζουμε καλά για να αποφύγουμε εξάρσεις στις φλογες.

Τα κρέατά μας πρέπει να είναι σιτεμένα καλά, και η μπύρα παγωμένη.

Δεν τρυπάμε τα τρόφιμα με πιρούνες για να τα γυρίσουμε.

Το ψήσιμο ενός τροφίμου έχει σχέση με το βάρος του, τη θερμοκρασία του grill και το πόσο ψημένο το θέλουμε. Για ιδανικό ψήσιμο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα θερμόμετρο με ακίδα, το οποίο μετράει τη θερμοκρασία πυρήνα, δηλαδή στην καρδιά του κρέατος, και μας δείχνει πόσο ψημένο είναι. Δείτε μερικές θερμοκρασίες και τι σημαίνουν. Οι βαθμοί είναι για κόκκινο κρέας όπως μοσχαρίσιο, βοδινό, αρνί.

Bleu ή rare ή αλλιώς σχεδόν ωμό

Ψήσιμο για 1-2΄από κάθε πλευρά, δημιουργώντας μια κρούστα στην εξωτερική πλευρά του κρέατος. Πιέζοντας το κρέας, είναι πολύ μαλακό και - όταν το κόψουμε - είναι χλιαρό και σχεδόν ωμό.
Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κρέατος αγγίζει περίπου τους 52-54ºC.
Ο συγκεκριμένος βαθμός ψησίματος, ενδείκνυται μόνο για κόκκινα κρέατα.

Saignant ή medium rare ή αλλιώς μέτρια ωμό

Μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν σταγόνες αίματος στην επιφάνεια του κρέατος, το γυρνάμε για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά του.
Πιέζοντάς το, πρέπει να είναι μαλακό, ενώ - όταν το κόψουμε - έχει στο εσωτερικό του κόκκινη απόχρωση, αλλά το κρεας είναι ζεστό.
Η θερμοκρασία στην "καρδιά" του κομματιού, είναι 55-57º C.
Ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος ενδείκνυται για stakes, κυνήγια και αρνί.

A point ή medium

Το "μέτρια" ψημμένο κομμάτι κρέατος.
Ψήνουμε όσο χρειάζεται, ούτως ώστε να ψηθεί εξωτερικά, παραμένοντας ροζέ στο κέντρο.
Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κομματιού είναι 60-63º C.

Medium well ή μέτρια καλοψημένο

Θεωρείται ο πιο αγαπητός βαθμός ψησίματος στην Eλλάδα, με θερμοκρασία στους 66-69º C στο κέντρο του κρέατος.

Bien cuit ή well done ή καλοψημένο

Όταν το πιέζουμε, πρέπει να είναι σφιχτό και να βγάζει καθαρό υγρό.
Ο συγκεκριμένος βαθμός ψησίματος ισχύει για το χοιρινό, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο του κομματιού φτάνει τους 72-74º C.
Μετα τους 75º, ειναι ο γνωστός βαθμός ψησίματος σόλα !

Κοτόπουλο

To κοτόπουλο πρέπει να έχει εσωτερική θερμοκρασία 74º C και δεν τρώγεται ποτέ μέτρια ψημένο ή ροζ εσωτερικά.


Εαν χρησιμοποιούμε σχάρα με καπάκι, προσπαθούμε να το έχουμε κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο.
Αφήνουμε τα τρόφιμα, που θα χρησημοποιήσουμε, 20-30 λεπτά εκτός ψυγείου, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, που θα βοηθήσει στο πιο γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο.

Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε τα μέτρια και μεγάλα κομμάτια κρέατος να ξεκουραστούν 4-5 λεπτά και μετά τα κόβουμε, για να ηρεμήσει εσωτερικά και να παραμείνουν οι χυμοί μέσα, άρα να είναι πιο ζουμερά και μαλακά.

Οταν τελειώσουμε το ψήσιμο, καλό είναι να αφήσουμε τη σχάρα να κάψει και να την καθαρίσουμε αμέσως, όσο είναι ζεστή, με μια συρμάτινη βούρτσα. Εάν θα τη χρησιμοποιήσουμε μετά από καιρό, καλό είναι πάλι με ένα πανάκι να λαδώσουμε τη σχάρα, και, αν είναι υγραερίου, και το διάτρητο σωλήνα του καυστήρα.

Το καλό ψήσιμο στη σχάρα θέλει εμπειρία, άρα ώρες ψησίματος, και καλή παρέα.
Το σωστό αποτέλεσμα είναι ζουμερά τρόφιμα με εξωτερική τραγανή κρούστα, που θα μας δώσει τη γεύση που λατρεύουμε.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΑ


ΤΥΡΟΨΩΜΟ πολυ απλό

tiropsomo.jpg

1 κεσές άπαχο γιαούρτη
½ ποτήρι ηλιέλαιο
3 αυγά
2 ποτήρια αλεύρι (αλατίνη)
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικον παουτερ
2 ποτήρια τυρί (kerrygold) τριμμένο
λίγο μπέικον ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα ακατεύουμε όλα μαζί  και τα βάζουμε σε μια μικρή στενόμακρη λαδωμένη φόρμα

ΨΗΣΙΜΟ

35 λεπτά στους 175C




-----------------------------------------------------------



ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ η καλύτερη













ΥΛΙΚΑ
350 γρ μακαρόνια χοντρά
2 φλιτζάνια φέτα
1 φλιτζάνι ρεγκάτο
1 φλιτζάνι γραβιέρα
3 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
2 φύλλα χωριάτικα
μαργαρίνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες ,και  τα σουρώνω,
Βάζω σε ένα μπολ τα μακαρόνια και προσθέτω την γραβιέρα το ρεγκάτο και την φέτα,  το γάλα  και τα αυγά καλά χτυπημένα
Περνάω με μαργαρίνη ένα μέτριο ταψί και απλώνω το φύλλο,  επάνω ρίχνω όλα τα υλικά και προσθέτω 5- 6 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
Σκεπάζω ξανά με φύλλο σουρωτό για να μοιάζει σαν χωριάτικο, και οπωσδήποτε ρίχνω αρκετό λαδάκι 

    Ψήνω στους  150 Βαθμούς  σε αέρα για 1 ώρα




-----------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ επιτυχία εξασφαλισμένη





Υλικά

12   φέτες  περίπου  ψωμί  του  τοστ  χωρίς κόρα

¼    κιλού  κασέρι

½    γκούντα  τριμμένο

1 φλιτζάνι   τσαγιού  κεφαλοτύρι   τριμμένο

1 φλιτζάνι  τσαγιού  βούτυρο  λιωμένο

2/3   φλιτζάνι   τσαγιού  μπέικον   ψιλοκομμένο

1/2        λίτρο γάλα 

6        αυγά


τα υλικά μπορεί να είναι και λίγο πάνω λίγο κάτω 



Εκτέλεση




Αλείφω  τα ψωμάκια  του  τοστ ένα - ένα  με  βούτυρο  και  από  τις 

δυο  μεριές

και  τα  βάζω  σε  βουτυρωμένο  πυρέξ

ρίχνω  επάνω το  μισά   υλικά από    κασέρι -  μπέικον -γκούντα – κεφαλοτύρι

δεύτερη  σειρά  ψωμάκια  υπόλοιπα    κασέρι  -μπέικον - γκούντα - κεφαλοτύρι


χτυπάω  τα  αυγά   πολύ καλά και  προσθέτω  το  γάλα  και  λίγο  πιπέρι

και  αυτό  το  μείγμα  το  ρίχνω  στο  σουφλέ

το  αφήνουμε  30 λεπτά( η και καθόλου)  στο  ψυγείο  


Ψήνουμε


σε  μέτριο  φούρνο  στη  μεσαία  σχάρα

170  180 c    για    ¾  παίρνει ένα χρυσοκίτρινο υπέροχο χρώμα και φουσκώνει
πολύ όταν το βγάλεις από την φωτιά ΄΄πέφτει΄΄
τρώγεται και ζεστό και κρύο...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ



ΥΛΙΚΑ

• 10 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος 
• 100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι 
• 1 σφηνάκι κονιάκ 
• 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί 
• Μερικοί κόκκοι πράσινου πιπεριού 
• 1 κρεμμύδι ξερό 
• 1 σκελίδα σκόρδο 
• 5 πατάτες 
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 
• 50 ml κρέμα γάλακτος 
• Μερικές σταγόνες λάδι τρούφας 
• 2 κ.σ. βούτυρο 
• Ελαιόλαδο 
• Αλάτι, πιπέρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε λίγο ζεστό νερό για 15 λεπτά. 
Σ’ ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρέας. 
Μόλις σοταριστεί απ’ όλες τις πλευρές, βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. 
Σουρώνετε τα μανιτάρια, αλλά δεν πετάτε το ζουμί τους, και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. 
Ξαναβάζετε μέσα το κρέας, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κονιάκ και το κρασί. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό, που μέσα μούλιασαν τα μανιτάρια και αφήνετε να βράσει για 30-40 λεπτά. 
Στο τέλος, προσθέτετε μερικούς κόκκους από πράσινο πιπέρι και λίγο βούτυρο για να δέσει τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. 
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες ξεφλουδισμένες, τις σουρώνετε και τις αλέθετε στο μύλο λαχανικών. 
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο βούτυρο με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τις αλεσμένες πατάτες ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσουν. 
Προσθέτετε τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι τρούφας, αλάτι και πιπέρι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!





ΘΥΜΑΡΙ:Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για να αρωματίσει ψάρια, κρεατικά (συνδυάζεται άριστα με κυνήγι και λουκάνικα), σάλτσες (ιδίως ντομάτας) και τυριά (ιδίως κρεμώδη). Αλλάζει ευχάριστα τη γεύση και το άρωμα στα φασολάκια και τον αρακά και μπορείτε να προσθέσετε τα ψιλοκομμένα φύλλα του στο στιφάδο και σε σούπες. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε μια διαφορετική νότα σε κάθε είδους γέμιση, στα αυγά, στο βούτυρο και φυσικά στις ξιδάτες ελιές. Ρίξτε, τέλος, λίγο πάνω στα λαχανικά, τις σαλάτες και τα ζυμαρικά σας.




ΑΝΗΘΟΣ:Σήμερα το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σαλάτες, σούπες, διάφορες σάλτσες και αλλού. Το χαρακτηριστικό του άρωμα μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου και τα σπόρια του χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό διαφόρων φαγητών, ενώ μπορεί να διατηρηθεί και αποξηραμένος.Ο άνηθος δίνει λεπτή και αρωματική γεύση σε πράσινες σαλάτες και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε χορτόπιτες, στο αρνάκι φρικασέ, στο τζατζίκι και στη μαγειρίτσα.


ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ:Είναι το αγαπημένο αρωματικό φυτό της ιταλικής κουζίνας και το βασικό συστατικό της ιταλικής σάλτσας για σπαγγέτι, το πέστο.Συνδυάζεται επιτυχημένα με ζυμαρικά, βραστές πατάτες και φασολάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, φρέσκες ντομάτες, τυρί μοτσαρέλα και άλλα μαλακά τυριά, μαζί με λίγο ξίδι καλής ποιότητας. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται περισσότερο το καλοκαίρι, που μπορούμε να τον βρούμε φρέσκο σε αφθονία. Είναι ιδανικός για σαλάτες, μαγειρεμένα ζαρζαβατικά, ψάρι και κοτόπουλο. Mπορούμε, όμως, να τον χρησιμοποιούμε και το χειμώνα, έστω και αποξηραμένο, για να νοστιμίζουμε τα φαγητά μας.Προσθέστε το βασιλικό λίγο πριν γίνει το φαγητό, για να διατηρηθεί το άρωμα, η γεύση και τα συστατικά του.


ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ:Το δενδρολίβανο σε σχέση με άλλα βότανα, έχει πολύ δυνατή και έντονη γεύση, για αυτό και πρέπει να προσέχετε πως το χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας και πόση ποσότητα βάζετε.Ταιριάζει πολύ με το κρέας, και αναδεικνύει τις γεύσεις και τις μυρωδιές του. Επειδή τα φύλλα του δενδρολίβανου είναι σκληρά και παραμένουν σκληρά και μετά το μαγείρεμα τους, όταν τοποθετείτε ολόκληρο το κλαράκι στο φαγητό σας φροντίζετε να το αφαιρείτε πριν σερβίρετε.


ΔΥΟΣΜΟΣ:Υπάρχουν πάνω από 30 διαφορετικές ποικιλίες δυόσμου, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι ο δυόσμος με τα μυτερά φύλλα, αυτός με τα στρογγυλά φύλλα και ο βιετναμέζικος δυόσμος. Tα φύλλα του δυόσμου, φρέσκα ή αποξηραμένα, χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (σε κεφτέδες, γεμιστά, σάλτσες, κρεατόπιτες, ροφήματα, αρωματικά ξίδια κλπ.


ΔΑΦΝΗ:Τα φύλλα δάφνης δίνουν μια άλλη γεύση στα φαγητά, είτε αυτά είναι μαγειρευτά στην κατσαρόλα είτε ψητά .Τα φρέσκα φύλλα αναδύουν μια πιο «στυφή» γεύση από τα αποξηραμένα, τα οποία είναι επίσης γευστικά αλλά πιο μοσχομυρωδάτα. Για εμένα, είναι αδιανόητο να μην προσθέσω λίγα φύλλα δάφνης σχεδόν σε οτιδήποτε μαγειρεύω στην κατσαρόλα: σε κόκκινες και λευκές σάλτσες, σάλτσες κρασιού κ.λ.π. Τα φύλλα δάφνης είναι ιδανικά για τα μαγειρευτά που σηματοδοτούν τα φαγητά κάθε εποχής στην Ελλάδα.


ΚΟΡΙΑΝΔΡΟΣ:Όταν είναι φρέσκος, μπορεί να τον δούμε στην αγορά και σαν κινέζικος μαϊντανός. Ο κοριάνδρος ανοίγει την όρεξη και είναι χωνευτικός. Επίσης τον χρησιμοποιούμε για τον αρωματισμό ποτών όπως τζίν, λικέρ, μπίρα κ.α.Στη μαγειρική οι σπόροι του χρησιμοποιούνται πάντα κοπανισμένοι, τη τελευταία στιγμή πριν μπουν στο φαγητό ενώ παίρνει μέρος και στο κάρι. Δίνει πολύ ωραία γεύση στα κρεατικά, τα αλλαντικά, τις πίκλες, τα λαχανικά, αυγά, σάλτσες, μπισκότα και πουτίγκες.


ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ:Ανήκει στα μυρωδικά και είναι συγγενές του κρεμμυδιού. Το χρησιμοποιούμε σε σούπες, σαλάτες ή λόγω της ομορφιάς του για να ντεκοράρουμε ένα πιάτο. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα πράσινα φύλλα του μιας και δεν βγάζει βολβούς.Θα το συναντήσουμε και σαν chive (τσάιβ) ή σιμπουλέτ. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα με ίση ποσότητα σχονόπρασου, μαϊντανού και ταραγκόν και να το χρησιμοποιούμε σαν καρύκευμα σε κοτόπουλα και ψάρι.

ΡΙΓΑΝΗ:Η ρίγανη είναι πολύ δημοφιλές φυτό για τις μαγειρικές του ιδιότητεςταιριάζει απόλυτα στα περισσότερα κρέατα και ψαρικά χαρίζοντας τους μια ξεχωριστή γεύση.Είναι ανάμεσα στα καλύτερα βότανα για την κουζίνα καθώς επίσης και στο πυρήνα κάθε βοτανολογικής συλλογής.Θεωρείται το πιο δημοφιλές μπαχαρικό στην κουζίνα και ταιριάζει με κρέας, ψάρι, λαχανικά, σάλτσες, σαλάτες.

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ:Ο μαϊντανός είναι ένα μυρωδικό ιδιαίτερα δημοφιλές στη μεσογειακή διατροφή λόγω της ευρείας χρήσης του σε σαλάτες αλλά και σε κυρίως πιάτα. Η πιο χαρακτηριστική ιδιότητα του μαϊντανού είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με μια μεγάλη ποικιλία τροφών, καθώς μπορεί να αποτελέσει συστατικό σε σαλάτες, σούπες, ριζότο αλλά και σε χυμούς από φρούτα και λαχανικά. Επίσης μπορούμε να τον προσθέσουμε στον πουρέ πατάτας, σε μπιφτέκια και σε κεφτεδάκια. Πολλοί τον χρησιμοποιούν για τη γέμιση ψαριών ή άσπρου κρέατος πριν το ψήσιμο στο φούρνο, ενώ ιδανικός λέγεται ότι είναι ο συνδυασμός του με ελαιόλαδο.






Χρήσιμες μετατροπές

Βούτυρο και Μαργαρίνη110 γρ.=8 κ.σ.
240 γρ.=1 κούπα


Γάλα

240 γρ.=1 κούπα


Ψίχα ψωμιού

φρέσκια


50 γρ.=1 κούπα

μπαγιάτικη


125 γρ.=1 κούπα


Λάδι

220 γρ.=1 κούπα


Τυρί

τριμμένο μαλακό τυρί


115 γρ.=1 κούπα

μαλακό τυρί σε κύβους


125 γρ.=1 κούπα

τριμμένο σκληρό τυρί


150 γρ.=1 κούπα

cream cheese


225 γρ.=1 κούπα


Γιαούρτι

400 γρ.=1 κούπα


Κρέμα Γάλακτος

250 γρ.= 1 κούπα


Σαντιγί

125 γρ.=1 κούπα


Κορν Φλάουρ

100 γρ.=1 κούπα


Ξηρά φρούτα

σταφίδες

200 γρ.=1 κούπα

βερύκοκα-δαμάσκηνα

160-175 γρ.=1 κούπα

κερασάκια γλασέ

200 γρ.=1 κούπα


Θαλασσινά

γαρίδες καθαρισμένες

175 γρ.=1 κούπα


Αλεύρι

125 γρ.=1 κούπα


Κακάο

100 γρ.=1 κούπα


Μέλι

350 γρ.=1 κούπα


Ξηροί Καρποί

αμύγδαλα,ολόκληρα ακαθάριστα

150 γρ.=1 κούπα

αμύγδαλα φιλέ

100 γρ.=1 κούπα

φουντούκια

150 γρ.=1 κούπα

καρύδια & πέκαν

115 γρ.=1 κούπα

αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί,τριμμένοι

125 γρ.=1 κούπα


Φρυγανιά

105 γρ.=1 κούπα


Ρύζι

όχι μαγειρεμένο

200 γρ.=1 κούπα

βρασμένο και καλά στραγγισμένο

165 γρ.=1 κούπα


Σιμιγδάλι,Ρυζάλευρο & Κουσκούς

180 γρ.=1 κούπα


Ζάχαρη

ζάχαρη κοινή

200 γρ.=1 κούπα

καφέ ζάχαρη,ακατέργαστη

170 γρ.=1 κούπα

ζάχαρη άχνη

150 γρ.=1 κούπα


Λαχανικά

ένα μεγάλο κρεμμύδι,τριμμένο

125 γρ.=1 κούπα

αρακάς

150 γρ.=1 κούπα

φρέσκα κρεμμυδάκια

8 τεμ.=1 κούπα

πατάτες καθαρισμένες σε κύβους

170 γρ.=1 κούπα

πατάτες πουρές

225 γρ.=1 κούπα

σπανάκι βρασμένο

200-225 γρ.=1 κούπα

ντομάτες

175 γρ.=1 κούπα


1 κούπα=16 κ.σ.=240 κ.εκ.
1 κ.σ.=15 κ.εκ.=3 κ.γ.
1 κ.γ.=5 κ.εκ.
Πηγή:Real Food

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------