ΒΑΨΙΜΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ
τεχνοτροπίες που αγαπώ!!!
τεχνοτροπίες που αγαπώ!!!
Κόκκινα, και όχι μόνο
Αφήνουμε
τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
πριν τα βράσουμε
Βράζουμε τα αυγά σε σιγανή φωτιά ,(αν θελουμε βαζουμε μεσα στο νερο χαρτί κουζίνας
για να αποφύγουμε τους κραδασμούς με συνεπεια να σπάσουν τα αυγα)
η ρίχνουμε αλάτι η λεμόνι για να μη σπάσουν
μετά χρησιμοποιούμε
μικρά φυλλαράκια , από μαϊντανό, η μικρή τριανταφυλλιά,η μαργαριτούλες,
πριν τα βράσουμε
Βράζουμε τα αυγά σε σιγανή φωτιά ,(αν θελουμε βαζουμε μεσα στο νερο χαρτί κουζίνας
για να αποφύγουμε τους κραδασμούς με συνεπεια να σπάσουν τα αυγα)
η ρίχνουμε αλάτι η λεμόνι για να μη σπάσουν
μετά χρησιμοποιούμε
μικρά φυλλαράκια , από μαϊντανό, η μικρή τριανταφυλλιά,η μαργαριτούλες,
Βρέχουμε
το αυγό με ζαχαρόνερο για να κόλληση το φυλλαράκι,(δεν ειναι απαραίτητο)
το κλείνουμε με κομμάτια από καλσόν σφιχτά και δένουμε με σπάγκο
το κλείνουμε με κομμάτια από καλσόν σφιχτά και δένουμε με σπάγκο
τά βάζουμε μέσα στο κόκκινο χρώμα ,ανάλογα με τις οδηγίες που έχουν οι μπογές
όταν το βγάλουμε από το κόκκινο χρώμα το αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί
και μετά με προσοχή βγάζουμε το καλσόν
όταν το βγάλουμε από το κόκκινο χρώμα το αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί
και μετά με προσοχή βγάζουμε το καλσόν
τα
αλείφουμε με λαδάκι
και είναι έτοιμα
και είναι έτοιμα
------------------------------------------------------
ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΠΑΣΤΕΛ ΑΥΓΑ
ΠΑΣΧΑ 2014
ΠΑΣΧΑ 2014
Υλικά
- Υλικά
- Άσπρα αυγά,οπωσδήποτε
- 6 κουτ. της σούπας αλάτι
- Άσπρο ξίδι
- Χλιαρό νερό
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο,κίτρινο,μπλε)
- στο σουπερ μαρκετ υπάρχουν σε μικρά μπουκαλάκια
- σε συσκευασία των τριών
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το νερό βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε χλιαρό νερό και 2 κουτ. της σούπας, άσπρο ξίδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοιχτόχρωμα τα θέλουμε) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάρουμε ελαφρώς μέχρι να στεγνώσει, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με το επόμενο αυγό.
Για ροζ αυγά θα βάλουμε 20 σταγόνες.
Για κίτρινα 30 σταγόνες.
Για μπλε 20 σταγόνες.
Για πράσινα 20 σταγόνες μπλε +10 σταγόνες κίτρινο.
Για λιλά 20 σταγόνες μπλε +5 κόκκινες.
μετά το 13 λεπτό
Απριλιος 2015
τα χρωματα τα πουλανε στα σουπερ μαρκετ
σε αυτη την συσκευασια
εβαλα το φυλαρακι επανω στο αυγο
το τυλιξα με το καλσον σφιχτα
και το εδεσα με λαστιχο για ευκολια
το εβαλα στο χρωμα
το εβγαλα
οπως βλεπετε το λαστιχακι κανει δουλεια
και ιδου
το τελικο αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο
και του χρονου λοιπον
ναμαστε καλα
να ξαναφτιαξουμε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
------------------------------------------------------
ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ
είναι σε βίντεο οι οδηγίες
------------------------------------------------------
ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ
(π.χ παλιές γραβάτες)
ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ
(π.χ παλιές γραβάτες)
είναι σε βίντεο οι οδηγίες
------------------------------------------------------
ΜΑΡΜΑΡΟΓΡΑΦΙΑ
είναι σε βίντεο οι οδηγίες
------------------------------------------------------
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΑΣΤΙΚΑ
είναι σε βίντεο οι οδηγίες
------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΚΟΛΛΑ
είναι σε βίντεο οι οδηγίες
------------------------------------------------------
ΠΑΣΤΕΛ ΒΟΥΛΕΣ
βραστά αυγά, κατά προτίμηση λευκά
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (καλύτερα λευκό)
μπλε χρώμα τροφίμων
στρογγυλά, κατά προτίμηση μεταλλικά ή πλαστικά αυτοκόλλητα
βραστά αυγά, κατά προτίμηση λευκά
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (καλύτερα λευκό)
μπλε χρώμα τροφίμων
στρογγυλά, κατά προτίμηση μεταλλικά ή πλαστικά αυτοκόλλητα
Προετοιμασία:
1)Βράζουμε τα αυγά και αφήνουμε να κρυώσουν.
2)Κολλάμε τα αυτοκόλλητα
3)Γεμίζουμε ένα ποτήρι νερό (3/4), προσθέστε μια κουταλιά
της σούπας ξίδι, και το επιλεγμένο χρώμα (1 ή 2 κουταλιές της σούπας αν είναι
υγρό,20 σταγόνες περίπου). Ανακατεύουμε καλά.
4)Βάζουμε το βραστό αυγό στο ποτήρι, και το αφήνουμε μέσα
λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό, ανάλογα με την επιθυμητή απόχρωση.
5)Παίρνουμε το αυγό (με ένα κουτάλι), στεγνώνουμε
καλά με χαρτί κουζίνας. βγάζουμε προσεκτικά τα αυτοκόλλητα
(καλύτερα να το κάνουμε αμέσως)
6)Τα αυγά έχουν ένα ματ φινίρισμα (όπως στη
φωτογραφία). Για να επιτευχθεί ένα σατινέ φινίρισμα, μπορούμε να τρίψουμε
με λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
------------------------------------------------------
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ