'...

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΠΑΣΧΑ 2018







-------------------------------------------------------------------------------------------------------




 ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!ΤΟΥ 17

































-----------------------------------------------------------------------

-----

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΠΙΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Επειδη τα Χριστουγεννα πλησιαζουν
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ 
πιατα στο τραπεζι










































Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΛΕΜΟΝΙ

 
 ΛΕΜΟΝΙ
 

 

 

 

ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

 

 

γιατί να καταψύξετε τα λεμόνια σας

 


Το λεμόνι είναι ένα φρούτο με ισχυρές ιδιότητες. Οι φυσικές ενώσεις του εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ολόκληρο και να μην πετάτε τίποτα; Εκτός από τα εξαιρετικά οφέλη του για την υγεία, διαθέτει επίσης και εξαιρετική γεύση.
Προμηθευτείτε ένα βιολογικό λεμόνι, πλύνετέ το καλά και βάλτε το στην κατάψυξη. Μόλις το λεμόνι παγώσει εντελώς, αλέστε το και χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, παγωτά, σούπες και δημητριακά. Με αυτόν τον τρόπο θα δοκιμάσετε μια καινούρια γεύση στην οποία δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.
Η φλούδα λεμονιού περιέχει 10 φορές περισσότερη βιταμίνη απ’ ό,τι ο χυμός του. Το λεμόνι είναι σημαντικό εργαλείο για τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Διαθέτει αντιβακτηριακή δράση και βοηθά στην επιτυχή καταπολέμηση των λοιμώξεων. Είναι εξαιρετικό για την εξόντωση των παρασίτων στο σώμα, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δρα ως αντικαταθλιπτικό και επίσης βοηθά στη μείωση του στρες και των νευρολογικών διαταραχών.
Στραφείτε στη Φύση και τις φυσικές θεραπείες. Χρησιμοποιήστε τα οφέλη της Φύσης προκειμένου το σώμα σας να παραμείνει υγιές.


20 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ένα λεμόνι

Το πιο αρωματικό φυσικό απολυμαντικό το έχετε σίγουρα αυτή τη στιγμή στο ψυγείο σας και… σίγουρα δεν ξέρετε τις καθαριστικές του δυνατότητες. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κιτρικό οξύ, ο χυμός λεμονιού είναι από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά λόγω του χαμηλού pH αλλά και των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων. Δείτε λοιπόν στη συνέχεια τι μπορείτε να καθαρίσετε ή καλύτερα να… λάμψετε!

1. Χρησιμοποιήστε μισό λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσετε μπρούντζινα αντικείμενα.
2. … και τις βρύσες χρωμίου.
3. Αραιωμένος χυμό λεμονιού όχι μόνο καθαρίζει τους λεκέδες από τις σανίδες κοπής της κουζίνας αλλά σκοτώνει και τα μικρόβια. Τρίψτε όλη την επιφάνεια και μετά ξεπλύντε καλά.
4. Χρησιμοποιήστε το χυμό λεμονιού και μια παλιά οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τη μούχλα από τα πλακάκια του μπάνιου.
5. Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων σας και απομακρύνετε τις οσμές . Τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων ένα φλιτζάνι με 3/4 νερού ανακατεμένο με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Θερμάνετε μέχρι βρασμού. Αφήστε για 10 λεπτά με κλειστή πόρτα. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.
6. Βάλτε ένα αραιό διάλυμα από χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι σπρέι και καθαρίστε τις επιφάνειες laminate. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε.
7. Τρίψτε ψησταριές και σχάρες με μια λεμονόκουπα και αλάτι.
8. Αφαιρέστε λεκέδες και οσμές από πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων. Προσθέστε σόδα σε χυμό λεμονιού, τρίψτε, ξεπλύνετε και στεγνώστε.
9. Καθαρίστε και απολυμάνετε τα σιφώνια ρίχνοντας ζεστό νερό μαζί με χυμό λεμονιού.
10 .Δώστε λάμψη στα χρωματιστά ρούχα τοποθετώντας τα σε ζεστό νερό και χυμό λεμονιού (περίπου μισό φλιτζάνι ανά λίτρο νερού) και μετά πλύντε κανονικά. Μη χρησιμοποιείτε σε μεταξωτά ή άλλα ευαίσθητα υφάσματα.
11. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο υγρό πιάτων για να ενισχύσετε την απολύμανση.
12. Αφαιρέστε τις μυρωδιές από το ψυγείο σας τοποθετώντας μισό λεμόνι σε ένα πιατάκι. Αλλάζετε μία φορά την εβδομάδα.
13. Απομακρύνετε τις μυρωδιές των τροφίμων από τα χέρια σας με ένα αραιό διάλυμα νερού και χυμό λεμονιού.
14. Αφαιρέστε τους λεκέδες γράσου από τα ρούχα. Τρίψτε με λίγο χυμό λεμονιού στο σημείο και αφήστε να μείνει μία μέρα. Την επομένη πλύντε το ρούχο κανονικά.
15. Καθαρίστε τα τζάμια και τους καθρέφτες . Βάλτε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού μαζί με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.
16. Κρατήστε καθαρή τη λεκάνη της τουαλέτας. Καθαρίστε με το βουρτσάκι το οποίο έχετε εμποτίσει σε χυμό λεμονιού. Καθαριότητα και απολύμναση μαζί.
17. Απολυμάνετε τα καινούρια σκουλαρίκια τοποθετώντας τα σε ένα μπολ με λενόνι (μόνο τα κουμπώματα).
18. Καθαρίστε τα άλατα από το βραστήρα και την καφετιέρα βράζοντας στο νερό μερικές φέτες λεμονιού.
19. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αραιό χυμό λεμονιού για να είναι πιο λαμπερά και μαλακά.
20. Κάντε ένα φυσικό peeling στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ζάχαρη και χυμό λεμονιού.

πώς να διατηρήστε τα λεμόνια σας φρέσκα για ένα μήνα


Όλοι θα θέλαμε να έχουμε τα λεμόνια μας σε ένα μπολ στο τραπέζι στην κουζίνα μας ή στο σαλόνι, γιατί διαθέτουν μια όμορφη κι εξωτική εμφάνιση. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε φρέσκα. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω πώς μπορείτε να το επιτύχετε.
Ορισμένοι προτιμούν να βάζουν τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στο ψυγείο τους. Από την άλλη πλευρά, σπάνια βάζουν τα λεμόνια στο ψυγείο, γεγονός που είναι μεγάλο λάθος.
Μετά από 7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου τα λεμόνια σκληραίνουν και είναι δύσκολο να τα στύψετε. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο χάνουν πολλές από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Όμως, η λύση γι’ αυτό είναι πολύ απλή.
Για να διατηρήσετε τα λεμόνια φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (όσον αφορά τη γεύση και τον χυμό τους) μέχρι κι 1 μήνα, κρατήστε τα στο ψυγείο μέσα σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα. Έτσι δεν θα χάσουν καμία από τις ιδιότητές τους. Η κλειστή πλαστική σακούλα είναι το κλειδί. Εκτός λοιπόν κι αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε μέσα σε 5 ημέρες, μπορείτε να τα διατηρήσετε με αυτόν τον τρόπο.

perierga.gr

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΒΑΨΙΜΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ

ΒΑΨΙΜΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ
τεχνοτροπίες που αγαπώ!!!



Κόκκινα, και όχι μόνο





Αφήνουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
πριν τα βράσουμε
Βράζουμε τα αυγά σε σιγανή φωτιά ,(αν θελουμε βαζουμε μεσα στο νερο χαρτί κουζίνας 
για να αποφύγουμε τους κραδασμούς με συνεπεια να σπάσουν τα αυγα)   
η ρίχνουμε αλάτι η λεμόνι για να μη σπάσουν
μετά χρησιμοποιούμε  
μικρά φυλλαράκια , από μαϊντανό, η μικρή τριανταφυλλιά,η μαργαριτούλες,
Βρέχουμε το αυγό με ζαχαρόνερο για να κόλληση το φυλλαράκι,(δεν ειναι απαραίτητο)  
το κλείνουμε με κομμάτια από καλσόν σφιχτά και δένουμε με σπάγκο
τά βάζουμε μέσα στο κόκκινο χρώμα ,ανάλογα με τις οδηγίες που έχουν οι μπογές
όταν το βγάλουμε από το κόκκινο χρώμα το αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί 
και μετά με προσοχή βγάζουμε το καλσόν

τα αλείφουμε με λαδάκι
και είναι έτοιμα

------------------------------------------------------
ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΠΑΣΤΕΛ ΑΥΓΑ
ΠΑΣΧΑ 2014

 

  

Υλικά
  • Υλικά
  • Άσπρα αυγά,οπωσδήποτε 
  • 6 κουτ. της σούπας αλάτι
  • Άσπρο ξίδι
  • Χλιαρό νερό
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο,κίτρινο,μπλε)
  • στο σουπερ μαρκετ υπάρχουν σε μικρά μπουκαλάκια
  • σε συσκευασία των τριών 
Εκτέλεση

Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το νερό βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε χλιαρό νερό και 2 κουτ. της σούπας, άσπρο ξίδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοιχτόχρωμα τα θέλουμε) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάρουμε ελαφρώς μέχρι να στεγνώσει, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με το επόμενο αυγό.
Για ροζ αυγά θα βάλουμε 20 σταγόνες.
Για κίτρινα 30 σταγόνες.
Για μπλε 20 σταγόνες.
Για πράσινα  20 σταγόνες μπλε +10 σταγόνες κίτρινο.
Για λιλά 20 σταγόνες μπλε +5 κόκκινες.

και αν θέλετε να δείτε την εκδοχή της Άννα Μαρία Μπαρού στην Ελένη
μετά το 13 λεπτό


http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/eleni/webtv/tsoyreki-pashalina-pastel-ayga




Απριλιος 2015





τα χρωματα τα πουλανε στα σουπερ μαρκετ
σε αυτη την συσκευασια

εβαλα το φυλαρακι επανω στο αυγο

το τυλιξα με το καλσον σφιχτα
και το εδεσα με λαστιχο για ευκολια

το εβαλα στο χρωμα


το εβγαλα


οπως βλεπετε το λαστιχακι κανει δουλεια


και ιδου

το τελικο αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο

και του χρονου λοιπον 
ναμαστε καλα 
να ξαναφτιαξουμε

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

------------------------------------------------------

ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ



είναι σε βίντεο οι οδηγίες

------------------------------------------------------

ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ
(π.χ παλιές γραβάτες)


είναι σε βίντεο οι οδηγίες

------------------------------------------------------

ΜΑΡΜΑΡΟΓΡΑΦΙΑ


είναι σε βίντεο οι οδηγίες
------------------------------------------------------

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΑΣΤΙΚΑ



είναι σε βίντεο οι οδηγίες

------------------------------------------------------

ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ  ΚΟΛΛΑ 



είναι σε βίντεο οι οδηγίες

------------------------------------------------------

ΠΑΣΤΕΛ ΒΟΥΛΕΣ

βραστά αυγά, κατά προτίμηση λευκά 
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (καλύτερα λευκό)
μπλε χρώμα τροφίμων  
στρογγυλά, κατά προτίμηση μεταλλικά ή πλαστικά αυτοκόλλητα

Πασχαλινά αυγά Moon / Polka dot Πασχαλινά αυγά

Προετοιμασία:

1)Βράζουμε τα αυγά και αφήνουμε να κρυώσουν. 

2)Κολλάμε τα αυτοκόλλητα 

3)Γεμίζουμε ένα ποτήρι νερό (3/4), προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξίδι, και το επιλεγμένο χρώμα (1 ή 2 κουταλιές της σούπας αν είναι υγρό,20 σταγόνες περίπου). Ανακατεύουμε καλά.

4)Βάζουμε το βραστό αυγό στο ποτήρι, και το αφήνουμε μέσα  λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό, ανάλογα με την επιθυμητή απόχρωση.

5)Παίρνουμε το αυγό (με ένα κουτάλι), στεγνώνουμε  καλά με χαρτί κουζίνας. βγάζουμε προσεκτικά  τα αυτοκόλλητα (καλύτερα να το κάνουμε αμέσως) 

6)Τα αυγά έχουν ένα ματ φινίρισμα (όπως στη φωτογραφία). Για να επιτευχθεί ένα σατινέ φινίρισμα, μπορούμε να τρίψουμε με λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά





Πασχαλινά αυγά Moon / Polka dot Πασχαλινά αυγά


------------------------------------------------------
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ